Imbieras su medumi nuo kosulio?

Imbieras su medumi nuo kosulio

Ir kas nėra girdėjęs apie imbierą su medumi sergant gripu ar peršalimo ligomis? Tad kuo iš tiesų naudingas imbieras ir medus tada, kai sergame?

Ir medus, ir imbieras pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu, kuris padeda nuraminti raustančią ir perštinčią gerklę, nes šie du produktai gerina kraujotaką, audinių regeneraciją, maitina ir ramina paviršinius gleivinių sluoksnius. Be to, imbieras padeda atpalaiduoti bronchų spazmus ir sumažina sausą kosulį. Imbieras kartu su medumi yra stiprūs antioksidantai, padedantys kovoti ne tik su laisvaisiais radikalais, tačiau ir trumpalaikių kvėpavimo takų negalavimų sukeltomis pasekmėmis. Maža to, imbieras, kaip ir medus, turi stiprų antimikrobinį poveikį įrodytą moksliniais tyrimais, kurių metu jis sugebėjo sunaikinti net kelių rūšių bakterijas. Tam, kad imbieras su medumi nuo kosulio ar peršalimo būtų pats veiksmingiausias rekomenduojama vartoti žalią imbierą (žalias turi daugiau antioksidantų), o medų dėti į arbatą tik tada, kai ruošitės ją gerti.

Receptai

Imbieras su medumi nuo kosulio gali būti vartojamas net keliais skirtingais būdais pasirenkant Jums skaniausią ar patogiausią. Pateikiame keletą populiarių liaudies receptų 😊

  1. Džiovintas imbieras su medumi. Imbiero milteliai sumaišyti su paprastu medumi gali būti ne tik vaistas, tačiau ir visai neblogas skanėstas. Ypač, jei mėgstate valgyti aštriau. Tiesiog įdėkite medaus ir malto imbiero į indą ir labai gerai viską išmaišykite. Mažas kąsnelis šio „dinamito“ puikiai tiks perštinčiai gerklei nuraminti, o įdėjus šio mišinio į pašildytą pieną galėsite mėgautis namine „spicy latte“. Be to, tokį mišinį galite sandariai laikyti beveik neribotą laiką.
  2. Tarkuotas imbieras su medumi. Šviežiai tarkuota imbiero šaknis – nepakeičiamas pagalbininkas kovai su kvėpavimo takų negalavimais. Sutarkuokite imbierą smulkia burokine tarka ir sumaišykite jį su medumi. Vartokite išsiskyrusias sultis, o taip pat ir „meduotas“ imbiero drožles vos pajausite pirmuosius peršalimo požymius ar esant sausam bei šlapiam kosuliui.
  3. Imbiero arbata. Imbiero arbatą geriausia ruošti iš šviežaus kuo skulkiau tarkuoto imbiero. Užpilkite mažąjį šaukštelį imbiero puodeliu karšto (bet ne verdančio) vandens, o prieš pat gerdami pasaldinkite medumi.

Kad ir kokie geri pagalbininkai imbieras su medumi nuo kosiulio bebūtų, nepamirškite, jog svarbiausia laiku užkirsti kelią ligai progresuoti😊 O imbiero arbatos atsigerti galite tiesiog dėl to, kad ji labai gardi ir puikiai sušildanti vėsiais vakarais 😊