Sodraus skonio, malonios konsistencijos ir įsimenančio kvapo grikių medus – vienas maistingiausių. Iš visų Lietuvoje parduodamo medaus rūšių, būtent grikių medus pasižymi didžiausiu antioksidantų bei geležies kiekiu. Kadangi iš medaus žmogaus organizmas geba pasisavinti beveik visas vertingąsias medžiagas, šis medus itin rekomenduojamas sergant mažakraujyste, stiprinant nervų sistemą.
Medus nėra tiesiog cukraus pakaitalas. Tai – tikras gamtos stebuklas mūsų kūnui ir širdžiai. Nuolatinis medaus vartojimas stiprina imuninę sistemą, kuri Lietuvoje dėl permainingų orų yra itin reikalinga. Jame gausu vitaminų ir geležies, įvairių mineralų bei vitaminų, kurie padės praturtinti Jūsų racioną ir tuo pačiu padės apsisaugoti nuo vėžinių susirgimų, sumažinti stresą ir pagerinti Jūsų miego kokybę. Na, o populiariausias medaus naudojimo būdas – peršalimo ligų profilaktikoje ar gerklės skausmui malšinti.
Medumi netgi galima gydyti žaizdas! Jo sudėtyje yra vandenilio peroksido – natūralios antibakterinės medžiagos, kuri stabdo mikroorganizmų dauginimąsi ir skatina žaizdų gijimą. Dėl šių savybių medus naudojamas ir kosmetikoje ar naminių odos priežiūros priemonių gamyboje: jis puikiai ramina ir pamaitina odą jos neriebindamas, todėl tinka įvairiems odos tipams.
Pagardinkite savo dieną šaukšteliu medaus ir išlikite jauni, gyvybingi, sveiki bei laimingi! Dovanokite medų savo artimiesiems, draugams ar tiems, kuriems norite ištarti „ačiū“ – juk nėra didesnės dovanos, nei nuoširdus rūpestis vienas kitu!
Lai tikras, lietuviškas medus keliauja iš šeimos į šeimą, o jame sudėta šiluma – iš širdies į širdį!